söndag 25 april 2010

Korv som en naturlig del i näringskedjan

Jag hade så svårt att komma på vad jag tyckte att vi skulle äta ikväll, när jag funderade på det i bilen på väg hem. Funderade på soppa, eller nåt med köttfärs, kanske en pastasås, eller kanske kassler. Men inget kändes kul. Helt plötsligt kom jag till insikt och såg ljuset i tunneln! Korv! Såklart! Måste ha drabbats av nån sorts tillfällig minnesförlust eller identitetskris eftersom det inte var det första som poppade upp i huvudet... Jag förslog det för maken, som säkert inte var så värst förvånad. Sen kallade jag korv "en naturlig del i näringskedjan" (förvirring, som sagt) och saken var biff. Eller korv, snarare. Nu är magen glad av två portioner korv stroganoff och jag kan somna lugnt.

onsdag 21 april 2010

KORV! stod det i ärenderaden...

...på det mail jag fick från min vän Anna härom dagen. I mailet fanns:



Vad säger man? En korvlåt säger mer än tusen korvord.

Anna är den bästa. Precis som Mathilda, som målat den vackra korvteckning ni ser överst i denna blogg. Goda vänner är som korvar - man får aldrig nog av dem!

onsdag 7 april 2010

Matlista, inte korvlista

Jag har gjort en sorts matlista för att ha någon sorts plan för matintaget de kommande dagarna. Men var är korven?? Inser att fler och fler av mina korvbloggsinlägg handlar om avsaknaden av korv. Vad har hänt? Har korv-Anna tappat stinget? Åtgärd krävs. Jag förstår att ni nu väntar med spänning på vad som komma skall...

lördag 3 april 2010

Glad korv!

Det är påsk. Den korv man normalt (?) har på påskbordet är väl prinskorv - den enda korv jag inte gillar. Ja, förutom en kyckling-prinskorv då som jag hittade i julas. Det är en av de "braiga" grejorna med korv, det finns alltid nån som funkar! Korv kan göras i alla smaker och av nästan vad som helst! Korv är gott, korv är påsk. (Och jul och midsommar och alla dagar där emellan.)